آفات انار _ بخش دوم

دسته بندی مقالات

مازندران، بابل

info@tikatrading.ir

09373219035

آفات انار _ بخش دوم
353
جولای 7, 2022
websazanadmin

در مقاله قبل به بررسی چند مورد از آفات انار پرداختیم، در این مقاله به ادامه معرفی این آفات و روش های کنترل آن میپردازیم:

پروانه گل خوار انار

حشره کامل این آفت، پروانه کوچکی است به رنگ قهوه ای با نوارهای نسبتا عریض سفید رنگ بطول 7 میلیمتر که عرض بالهای باز آن حدود 13 میلیمتر میرسد. لارو این پروانه در سنین اولیه به رنگ سفید با سر قهوه ای است ولی سنین بالاتر به رنگ قرمز ارغوانی در می آید. طول لاروها به حدود 14 میلیمتر میرسد، لارو این حشره بسیار پر تحرک بوده و بوسیله تار آویزان میشود. فضولات لارو داخل گل انار. و درون کانالهایی که ایجاد میکند. دیده میشود. زمان ظهور حشرات کامل این آفت با زمان پیدایش گل انار مصادف است.

در سال یک نسل بیشتر ندارد. به نظر میرسد که تخم ریزی روی گل ها انجام میشود.لاروها در داخل گل ایجاد کانال نموده و از آن تغذیه میکنند. در بعضی مواقع در داخل هر گل. تا سه عدد لارو نیز. دیده شده. لارو ها پس از کامل شدن گلها را ترک میکنند.

کرم سفید ریشه انار

لاروهای کرم سفید ریشه با تغذیه از ریشه درختان انار. باعث خشک شدن و آسیب به ریشه ی درختان جوان و ضعف درختان مسن و. از بین. بردن درخت ها. می شوند. تقریباً در اکثر مراحل زندگی خود. دارای سر قهوه ای رنگ و ۳ جفت دست و پا می باشند. و به شکل خمیده در خاک حضور دارند و می توانند از سیستم ریشه گیاه تغذیه و در نهایت به سوسک های بالغ تبدیل شود.

کرم سفید انار

روش کنترل

روش های کنترل کرم سفید ریشه نیز مانند بسیاری از آفات دارای دشمنان طبیعی فراوانی است که آنها را در مراحل مختلف زندگی مورد حمله قرار می دهند. پرندگان، مورچه ها، تعدادی از میکرواورگانیسم های خاک، زنبورها و بعضی از کنه ها از جمله دشمنان طبیعی این آفت محسوب می شوند.

جمع آوری حشرات کامل. در صبح زود. با تکان. دادن درختان. و درختچه های محل استقرار. و استراحت شبانه حشرات کامل، جمع آوری حشرات کامل با کمک نور چراغ، جمع آوری لاروهای آفت در هنگام شخم، بویژه در فصل تابستان و پائیز از جمله روش های موثر در کاهش جمعیت این آفت می باشد.

مبارزه شیمیایی علیه لاروهای آفت صورت می گیرد. در صورتی که جمعیت آفت زیاد و مبارزه شیمیایی اجتناب ناپذیر باشد. ابتدا باغ را آبیاری کرده. و سپس طوقه درختان آلوده را تا روی ریشه های اصلی به شعاع نیم تا یک متر کنار زده و حدود 20 تا 40 لیتر محلول سمی در داخل گودال ایجاد شده ریخته. و خاک را به جای خود برگردانید و مجددا آبیاری نمایید. برای این کار باید از سموم مجاز مانند لیندین به نسبت 2 در هزار و یا دیازینون 60% با نسبت یک در هزار استفاده شود. این کار باید در زمانی صورت گیرد که مراحل رشدی کرم ها وجود داشته باشد بهترین زمان از نیمه مرداد تا اواخر شهریور می باشد.

آفات انار _ بخش دوم

سوسک میوه خوار انار

حشرات اين خانواده غالبا كوچك با بدني كشيده يا تخم مرغي هستند. حشرات كامل اين گروه علاقه مفرطي به ترشحات شيرين يا شيره ميوه جات دارند. بعضي از گونه ها ميوه هاي شيرين و خشك را مورد حمله قرار ميدهند.
لاروها در هر سه گروه سفيد رنگ و كشيده با پاهاي سينه اي مشخص و با تحرك نسبتا زياد ميباشند و غالبا در ميوه هاي گنديده و در حالت تخمير زندگي ميكنند. به همين لحاظ حشرات كامل چه در سطح خارجي بدن و چه در دستگاه هاضمه هميشه توده هايي از اسپور، كفك ها، مخمرها و باكتريها عامل پوسيدگي را با خود حمل ميكنند و ضمن تغذيه از عصاره و ترشحات ميوه انار عامل پوسيدگي را به داخل ميوه ميبرند.
سوسكها در داخل ميوه تخمگذاري كرده. و در نتيجه از يك منفذ. كوچك انار لك زده. يا سوسكهاي فراوني از آن خارج ميشوند. هر حشره ماده حدود يك تا دو هزار تخم ميگذارد و لاروها همانند حشرات كامل غالبا بصورت گروهي در داخل ميوه لهيده مشاهده ميشوند.

روش کنترل

روشهاي كنترل سوسك كارپوفيلوس به جهت عدم توانايي اين سوسك در نفوذ به داخل ميوه سالم مبتني بر رعايت بهداشت عمومي و جمع آوري ميوه هاي تركيده و باقيمانده بر روي درخت و كف باغ ميباشد. اين سوسك تنها از راه شكاف موجود در انارهاي تركيده به داخل ميوه نفوذ كرده و با تخم گذاري و تغذيه از آن اسباب فساد و گنديدگي آن را فراهم مياورد.

آفات انار _ بخش دوم | بازرگانی تیکا

مگس سفید انار

در حال حاضر مگس سفید انار، آفت اقتصادی باغ های انار محسوب نمی شود و آفت از طریق دشمنان طبیعی خود تحت کنترل است و نیازی به مبارزه ندارد.

شپشک انار

این حشرات در مقیاس اندازه ای کوچکی هستند و برای محافظت از خود یک لایه موم پودری سفید ترشح می کنند.

آنها از دور به شکل پودرهای سفید به نظر می رسند. و اغلب به عنوان یک بیماری قارچی. اشتباه. گرفته. می شوند.

آنها شیره برگها و ساقه های جوان گیاه را می مکند و در نتیجه باعث کاهش رشد شدید می شوند.

بعضی اوقات روی میوه نیز یافت می شوند.

اغلب می توان یک قالب دوده سیاه روی برگها مشاهده کرد.

در صورت عدم کنترل ، بخصوص در هوای مرطوب و گرم به سرعت تکثیر می شوند

روش کنترل

آنها به راحتی توسط اکثر محصولات سازگار با محیط زیست مانند حشره کش آلی کنترل می شوند.
همچنین سمپاشی با سموم حشره کش از جمله دیازینون در زمان خارج شدن پوره ها از تخم بسیار موثر است. در صورتی که زمان سمپاشی اشتباه است، هیچ تاثیری بر روی این آفت ندارد.

آفات انار _ بخش دوم | بازرگانی تیکا

کنه قرمز پاکوتاه انار

از مهم ترین کنه های انار می باشد. این کنه از شیره برگ و پوست میوه تغذیه کرده و موجب ضخیم شدن برگ می شود. در خسارت شدید ریزش خارج از فصل برگ ها. در درخت. انار آلوده دیده می شود.

تغذیه آفت از پوست میوه موجب خشک شدن پوست. و پیدایش لکه های. قهوه ای سوخته. و برنزه شدن پوست میوه انار می گردد. دانه های میوه کم آب و بی مزه بوده. و به نظر می رسد خسارت کنه. در. ترکیدن انار. تاثیر دارد. در باغات با کاربرد کم سموم خسارت کنه کمتر می باشد. آبیاری منظم و جلوگیری از کاهش شدید رطوبت باغ و حفظ پوشش علف های هرز در کنترل کنه موثر است.

روش های کنترل

1 -خودداري از كاشت درختان انار بصورت توام با درختان ديگر.

2 -انجام به موقع عمليات دفع علف هاي هرز باغات.

3 -شخم زمستانه و هرس پاجوش ها در فصل استراحت گياه.

4-هرس. شاخه هاي. شديداً. آلوده. در فصل رشد.

توصیه بسیار مهم

مواردیکه جهت مبارزه با این آفات قید شد، همگی مربوط به بعد از آفت زدگی هست که طبیعتا خساراتی را نیز در پی داشته است. بهتر است قبل از هر چیز به فکر جلوگیری از حمله آفات باشیم تا متحمل کمترین خسارت شویم. برای این منظور استفاده از توری های ضد حشره بسیار توصیه میگردد. در صورت انتخاب صحیح نوع توری، به راحتی میتوان از این آفات جلوگیری کرد.

آفات انار _ بخش دوم | بازرگانی تیکا

همکاران ما در تیکا. آماده سرویس دهی. به شما عزیزان میباشند. و سعی دارند علاوه بر ارائه کالای با کیفیت به همراه قیمت مناسب، لذت دریافت یک سرویس مناسب و خرید خوب را در ذهن شما ماندگار کنند

ارتباط با ما:

شماره تماس:

09373219035

آدرس:

مازندران، بابل

ایمیل:

sales@tikatrading.ir

ساعت کاری:


شنبه تا چهارشنبه 9 الی 17

پنج شنبه ۹ الی ۱۴

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.