آفات انگور _ بخش دوم

دسته بندی مقالات

مازندران، بابل

info@tikatrading.ir

09373219035

آفات انگور _ بخش دوم
419
جولای 23, 2022
websazanadmin

در مقاله قبل به بررسی چند مورد از آفات انگور پرداختیم، در این مقاله به ادامه معرفی این آفات و روش های کنترل آن میپردازیم:

بازرگانی تیکا

شته مو

شتۀ مو آفت اختصاصی انگور است. این آفت که در سراسر دنیا گسترش دارد، ظاهری شبیه شته دارد. هنگامی‌که شتۀ مو راه‌هایی برای ورود به تاکستان بیابد، ممکن است در ابتدا تنها تاک‌های کوچک و نهال را تحت تأثیر قرار دهد. اما عدم مدیریت. می‌تواند موجب گسترش. و طغیان. این آفت شده. و باعث افزایش خشکی و رو به‌ زوال رفتن تعداد زیادی تاک گردد. معمولاً علائم آلودگی از قسمت پایینی برگ‌های تاک شروع می‌شود.جمعیت زیاد شتۀ مو باعث مرگ انگور از طریق کاهش ظرفیت سیستم ریشه‌ای و آلودگی احتمالی زخم‌های ریشه توسط پاتوژن‌ها می‌شود. گسترش جمعیت شتۀ مو در درجۀ اول از طریق عملیات انسانی صورت می‌گیرد. این آفت توسط ماشین‌آلات داخل تاکستان، لباس نیروهای فعال داخل باغ و همچنین ابزارهای باغبانی جابه‌جا می‌شود. جابه‌جایی شتۀ مو می‌تواند توسط باد نیز صورت گیرد.

آفات انگور _ بخش دوم

روش های مبارزه با شته مو:

یکی از مشکلات مبارزه و کنترل شتۀ مو توانایی این آفت در زندگی بر روی ریشه‌های بسیار پائین‌تر از سطح خاک و خارج از دسترس مواد شیمیایی است. همچنین استفاده از مواد شیمیایی در خاک‌های رسی که شتۀ مو آن را ترجیح می‌دهد بسیار سخت است. مشکل دیگر، سخت و مقاوم بودن تخم‌های این آفت است. که از بین بردن. آن‌ها را دشوار می‌کند.

برخی از عوامل کنترل‌کنندۀ زیستی مانند قارچ‌های بیماری‌زا برای کنترل حشرات مورد بررسی قرار گرفته‌اند، اما بعید است که این روش‌ها کاربردی و قابل‌ اجرا باشند. بنابراین در مدیریت موفقیت‌آمیز آفات گام نخست جلوگیری از ورود این آفت به باغ و پیوند انگورها به پایۀ پیوندی با ریشه‌های مقاوم است

آفات انگور | شته انگور

آفات انگور _ بخش دوم

شب پره انگور

این آفت مهمترین و خسارت بارترین آفت انگور در تمامی دنیا به شمار می رود. این حشره در واقع یک شب پره کوچک به رنگ قهوه ای روشن است که در مراحل لاروی خود از جوانه های گل، خوشه انگور و نیز سرشاخه های جوان تغذیه کرده و آنها را از بین میبرند.

زمانی این شب پره به میوه ها حمله می کند، سوراخ های سیاهی را در سطح میوه می سازد. میوه های آسیب دیده.نه تنها قابل عرضه در بازار نیستند. با خطر عفونت های قارچی رو به رو هستند.این آفت در خوشه های متراکم تر بیشتر دیده .می شود و خسارت آن نیز بیشتر است. همچنین در باغاتی که دچار تنش آبی شدید هستند نیز میزان آفت افزایش می یابد.

روش های مبارزه با شب پره:

زمستان گذرانی این آفت به شکل شفیره در پیله های سفید رنگ کوچک در بقایای گیاهی و یا زیر پوسته تنه درختان است. بنابراین شخم و یخ آب زمستانه. و همچنین کندن پوست خشک شده تنه مو. بهترین و عملی ترین راهکار کاهش جمعیت این آفت در سال آتی است. سمپاشی دوره این با سموم کلرپیرفوس، دیازینون و فن والریت نیز سبب کاهش نسل های بعدی این حشره می شود. این آفت در تاکستان های دارای سیستم پرورش داربستی. با جمعیتی بسیار کمتر دیده می شود. که نشان دهنده اهمیت هوادهی بوته ها برای جلوگیری از بروز این حشره است. استفاده از تله های نوری و فرومونی نیز در کاهش جمعیت های این حشره. موثر است. مدیریت مقابله با این آفت بسیار دشوارتر از پیشگیری است و از طریق کنترل بیولوژیکی می باشد.

آفات انگور _ بخش دوم

آفات ساقه خوار

انواع مختلفی از حشرات ساقه‌خوار وجود دارند که به انگور حمله می‌کنند. فرم‌های بالغ سوسک یا پروانه‌ در نزدیکی یا روی خود درخت انگور تخم می‌گذارند. لارو ساقه‌خواران زمانی که از تخم‌ها تفریخ می‌شوند. به سمت ریشه‌ها حرکت و ریشه‌ها را آلوده می‌کنند. لاروها از مرکز ریشه‌ها و شاخه‌ها تغذیه می‌کنند و به بافت‌های آوندی آسیب می‌رسانند. از بین رفتن آوند باعث ایجاد علائم استرس آب در گیاه می‌شود و در نهایت به خشک شدن کامل تاک منجر خواهد شد.

روش های مبارزه با آفات ساقه خوار:

بهترین روش کنترل. از بین بردن میزبان. و جایگزین کردن آن. با گیاه جدید و حفظ بهداشت محیط است. همچنین استفاده از اسپری نوعی فرومون می‌تواند موجب مختل کردن جفت‌گیری این آفت شود. حداقل وجود دو پاتوژن قارچی لارو. آفات نیز گزارش‌ شده است. که کنترل‌کنندۀ بیولوژیکی این آفت هستند.

کرم های شاخدار موی انگور

گونه اول پروانه نسبتا بزرگ به رنگ آجری تیره بوده دارای بال های پهن با نوارهای رنگین است. نوع دوم حدود ۷۰ میلی متر. زیتونی رنگ بوده. و روی بال های جلویی دو خط مورب تیره. در نیمه انتهای بال دیده می شود.در بال های عقبی یک نوار پهن سیاه در قاعده دیده می شود.در روی شکم سه نوار تیره دیده می شود. که یکی در وسط و دو تای دیگر در طرفین قرار دارند. گونه سوم با بال های باز حدد ۶۰ میلی متر، رنگ بال های جلویی سبز مایل به بلوطی با نوارهای سفید مواج و طولی است.روی بندهای اولیه شکم نوارهای عرضی متناوب تیره روشن قرار دارد که در مجموع منظره شطرنجی به پشت شکم می دهد.

هر سه گونه زمستان را به صورت شفیره های لخت در پناهگاه ها و یا زیر خاک به سر می برند. در بهار با گرم شدن هوا حشرات کامل ظاهر می شوند. حشرات کامل غروب پروازند و قبل از تخم ریزی مدت قابل توجهی باید تغذیه کنند.

آفات انگور _ بخش دوم

حشرات ماده تخم های خود را به طور انفرادی در زیر برگ ها قرار می دهند.این تخم به فاصله ۱۰ تا ۱۵ روز باز می شوند. لاروها پس از خروج از تخم از پارانشیم برگ شروع به تغذیه می کنند.

لاروها در سنین بالا تغذیه شدید دارند و بیشتر در شب ها فعالیت می کنند. وجود این حشرات به علت فضولات فراوانی که. زیر بوته های مو. ریخته شده و نیز از روی برگ های خورده شده مشخص می شود. این حشرات در شرایط آب و هوایی شلف تا سه نسل ایجاد می کنند ولی به علت اندام درشت، جمعیت این حشرات به خوبی تحت کنترل قرار دارد.

روش های مبارزه با کرم های شاخدار مو:

در صورتی کنترل شیمیایی علیه این آفت ترکیباتی مانند سوین پودر تجارتی به نسبت ۱/۵ در هزار، دیازینون به نسبت دو در هزار و لیندین ۲۵ درصد به نسبت دو در هزار در تقلیل انبوهی از این آفت به خوبی موثر واقع می شود. ولی در سمپاشی ها باید دقت نمود که کنه های گیاهی یا زنجرک ها طغیان نکنند.

آفات انگور | کرم شاخدار انگور

سوسک ها

سوسک‌ها نیز می‌توانند موجب خسارت در تاکستان شوند. لاروها با تغذیه از ریشه و حشرات بالغ با تغذیه از برگ‌های تاک به آن خسارت وارد می‌کنند. پوست تنۀ درخت انگور میزبان انواع حشراتی است که برخی از آن‌ها تنها پس از تاریکی (شب) برای تغذیه بیرون می‌آیند.

آفات انگور _ بخش دوم

روش های مبارزه با سوسک ها:

یک روش مدیریت غیرشیمیایی استفاده از چراغ دفنی زیر درخت تاک است. نور این چراغ‌ها می‌تواند الگوهای پروازی این آفت را تغییر دهد. کرم سفید ریشه(لارو سوسک) با قطع کردن ریشه‌های گیاه موجب تضعیف شدید گیاه و درنتیجه خشک شدن تاک‌ها می‌گردد.

توصیه بسیار مهم

مواردیکه جهت مبارزه با این آفات قید شد، همگی مربوط به بعد از آفت زدگی هست که طبیعتا خساراتی را نیز در پی داشته است. بهتر است قبل از هر چیز به فکر جلوگیری از حمله آفات باشیم تا متحمل کمترین خسارت شویم. برای این منظور استفاده از توری های ضد حشره بسیار توصیه میگردد. در صورت انتخاب صحیح نوع توری، به راحتی میتوان از این آفات جلوگیری کرد.

همکاران ما در تیکا. آماده سرویس دهی. به شما عزیزان میباشند. و سعی دارند علاوه بر ارائه کالای با کیفیت به همراه قیمت مناسب، لذت دریافت یک سرویس مناسب و خرید خوب را در ذهن شما ماندگار کنند.

ارتباط با ما:

شماره تماس:

09373219035

آدرس:

مازندران، بابل

ایمیل:

sales@tikatrading.ir

ساعت کاری:

شنبه تا چهارشنبه 9 الی 17

پنج شنبه ۹ الی ۱۴

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.