استفاده از توری ضد حشره در کاشت گلخانه ای خیار | خیار گلخانه ای یکی از گزینه های محبوب کشت برای کسانی است که گلخانه داشته یا دارند، یا قصد دارند در آینده گلخانه تأسیس کنند. کشت خیار در گلخانه قطعا یکی از بهترین گزینه ها برای آنها خواهد بود.
قبل از هر اقدامی در مورد کشت خيار ابتدا بهتر است اطلاعاتی از قبيل آمار هواشناسی منطقه، نظرات و تجربيات مهندسين کشاورزی و کشاورزان با تجربه و مهمترین مورد قيمت اين محصول در بازار کسب کرده و آنگاه زمان کشت را انتخاب نماييد. زيرا زمان کشت در بهرهبرداری محصول تأثیر مستقيم داشته. مثلاً در مناطق جنوبی کشور زمان کشت از اوایل مهر ماه شروع میشود و در خرداد ماه سال بعد برداشت محصول پايان مییابد؛ و در مناطق شمالی و مرکزی کشور که در آذر ماه و دی ماه دارای هوای ابری و سرد میباشند زمان کشت را به نحوی انتخاب میکنند که اين زمان يا آخر فصل برداشت و يا آغاز کشت باشد. بهطورکلی زمانهایی که شرايط جوی نامساعد است بايد از دوره کشت حذف گردد و اگر چنين کاری صورت نگيرد و زمانهای نامساعد در ميان زمان برداشت قرار گيرد کشت با مشکلات عدیدهای روبرو میشود.
روش های کشت عبارتند از: کشت مستقیم بذر به صورت معمولی. و یا کشت بذر پیش جوانه زده. یا کشت نشایی (غیر مستقیم). در روش نشایی کاشت بذر در گلدان های استکانی انجام می شود. مراقبت از گلدان ها تا مرحله انتقال نشا ضروری است. زمان انتقال نشا وقتی است که ارتفاع بوته حدود ۱۰ سانتی متر است و یا زمانی که گیاه دارای یک تا دو برگ حقیقی است.
زمان تولید نشا حدود ۵-۴ هفته طول می کشد. البته با فراهم کردن شرایط نوری و دمایی مناسب در اتاقک رشد میتوان در مدت یک هفته نشای قابل انتقال تولید نمود. در صورت فراهم کردن دمای ۳۰-۲۷ درجه سانتی گراد و شدت نوری حدود ۱۲۰۰۰ لوکس می توان نشاهایی با کیفیت مطلوب و در مدت دو هفته تولید نمود. این نشاها دارای قطر کافی بوده و برگ های لپهای کمترین فاصله را با سطح خاک دارند. معمولا تراکم ۳-۲ بوته در متر مربع میباشد.
وقتی بذرها سبز شدند و رشد کافی نمودند بايد آنها را به زمين گلخانه منتقل کنيم. بدين منظور حفرههایی که با فاصله معين. و بر اساس تراکم بوته. در مترمربع محاسبه شده است. بر روی بسترها تعبيه میکنیم که دقیقاً به اندازه حجم خاک گلدانهای سينی نشاء هست. آنگاه با احتیاط کامل نشاء را همراه با خاک گلدان از گلدانها جدا کرده و در حفرهها قرار میدهیم. در اينجا بايد مراقب باشيم تا به ریشهها آسيبی وارد نيايد. بعد از انتقال نشاء به زمين آبياری را شروع میکنیم. به ياد داشته باشيم. مدت قرار گرفتن نشاء در گلدان نبايد از حد معمول تجاوز کند زيرا در اين صورت است که ريشه به علت حجم کم خاک دچار مشکل شده. و از رشد طبيعی باز میماند و در نتیجه گياه از ابتدا ضعيف خواهد بود و پس از آن هم رشد درستی نخواهد داشت.
خاک مورد استفاده در گلخانه های کشت خیار بایستی دارای بافت سبک بوده و از نفوذ پذیری خوبی برخوردار باشد. این نوع خاک هر چه از نظر داشتن هوموس تقویت گردد کاشت خیار در آن دارای عملکرد بهتری خواهد بود. تقویت خاکهای سبک را میتوان با کودهای حیوانی تامین نمود.
خیار در همه خاکها قابل کشت است و بهترین کیفیت خیار در خاکهای سبک و گرم به دست میآید. کود دامی پوسیده یا کمپوســت یا تــورب میتوانند این شــرایط ایده آل را فراهــم کنند.
خیار با کیفیــت عالی در خاک های ســبک و گرم و با آب کافی تولید میشود. زمینهای خیلی سرد و خیلی گرم برای کشت این گیاه مناسب نیستند. در خاکهای سبک و شنی زودرس و در خاکهای سنگین و رسی دیررس و با عملکرد بالا محصول میدهد.
مهمترین آفات خیار عبارتند از:
شته
کنه دو نقطه ای
تریپس
مگس سفید یا سفید بالک
مگس مینوز
از شیره ی گیاه استفاده می کند. باعث توقف. رشد گیاه شده و باعث ریزش گل. و عدم رشد میوه می شود. همچنین باعث انتقال بیماری های ویروسی می گردد.
علامت فعال بودن کنه دونقطه ای، ایجاد تار عنکبوتی شکل بر سطح و پشت برگ ها می باشد.
کنه دو نقطه ای از شیره ی گیاه تغذیه می کند و باعث انتقال بیماری های ویروسی می شود. برگ های آلوده معمولاً گرد و غبار گرفته. به نظر می رسد.
تریپس کوچکترین حشره بالدار است که. در داخل گل ها به شدت فعال است.تریپس گلخانه. در قسمت های برگ های جوان گیاه نیز دیده می شود. خسارت های آن از طریق استفاده از شیره سلولی و ضعیف کردن گیاه و همچنین انتقال ویروس، کاهش رشد گیاه و بدشکلی گلها و میوه ها اتفاق می افتد.
مگس سفید به عنوان سرطان گلخانه. نامیده می شود.مگس سفید هم در مرحله پوره (لارو) و هم. در مرحله حشره کامل ایجاد خسارت می کند. سریعاً طغیان می کند. مستقیماً از شیره گیاه استفاده کرده و باعث ضعیف شدن گیاه می شود و بیماری های ویروسی را منتقل می کند.
مگس مینوز، در پشت برگ تخمگذاری کرده. و لارو آن وارد قسمت میانی پهنک برگ شده. و از این قسمت تغذیه می کند. برگ را به صورت دالان های مارپیچ در می آورد که منجر به کاهش رشد و فتوسنتز و کاهش میزان محصول در گیاه خیار می شود. در صورت طغیان این آفت، خسارت آن قابل توجه می باشد.
یکی از دغدغه های اصلی در کاشت هر محصولی آفات و حشرات هستند. آفات زدگی محصولات باعث خسارات زیاد و به هدر رفتن وقت و سرمایه می شود. کاشت خیار هم مستثنی از این آفات و حشرات نیست. چیزی که مشخص است استفاده از سموم مربوطه بعد از آفات زدگی است. اما قبل از گسترش و هجوم آفات و حشرات چه باید بکنیم؟ پیشنهاد تیکا به شما استفاده از توری ضد حشره می باشد.توری ضد حشره هم به لحاظ اقتصادی به صرفه است و هم از محصولات شما در برابر آفات محافظت میکند.
توری ضد حشره یک روش بسیار مفید در مبارزه با آفات است که علاوه بر اینکه از ورود حشرات به داخل گلخانه جلوگیری می کند از خروج حشرات مفید گرده افشان محافظت می کند.از آنجایی که شرایط گلخانه برای رشد این آفات و حشرات مناسب است باید به طور مداوم از توری ضد حشره در گلخانه استفاده کرد. استفاده از توری ضد حشره باعث کاهش مصرف سموم. و سلامت بیشتر گیاهان. شده که نشان دهنده. توجیه پذیر بودن هزینه ای است که صرف استفاده از توری می شود.
در ابتدای تابستان و انتهای تابستان و اوایل پاییز. زمانی است که. حشرات و آفات مربوط به خیار زیاد شده و در این زمان حشرات حمله ور می شوند در این زمان حتما باید توری ضد حشره نصب شده باشد. و سالم بودن آن به طور مداوم چک شود.
توریهای ضد حشره در تمامی منافذ از جمله پنجره های سقفی و جانبی، هواکش ها و یا حتی جلوی پد ها که امکان ورود حشرات از آنها، در گلخانه وجود دارد نصب می شود. این توریها درصد عبور هوا را. با توجه به مش توری کاهش داده. که باعث ایجاد خلل در سیستم تهویه گلخانه می گردد.
همکاران ما در تیکا. آماده سرویس دهی. به شما عزیزان. در خرید توری ضد حشره میباشند. و سعی دارند علاوه بر ارائه کالای با کیفیت به همراه قیمت مناسب، لذت دریافت یک سرویس مناسب و خرید خوب را در ذهن شما ماندگار کنند.
مازندران، بابل
sales@tikatrading.ir
شنبه تا چهارشنبه 9 الی 17
پنج شنبه ۹ الی ۱۴